Ce este RoWo 2017?

RoWo este o competiţie de rachetomodelism, unde participanţii au posibilitatea de a-şi proiecta, construi şi lansa propriile modele de rachete sub stricta supraveghere a membrilor noștri. Modelele sunt realizate din materiale uşoare precum carton, lemn de balsa şi plastic, fără să depășească masa corespunzătoare puterii debitate de motor.

Rachetomodelele sunt lansate la altitudini de ordinul sutelor de metri, competiția constând în aprecierea corectitudinii calculelor făcute în vederea proiectării modelelor, a designu-lui şi nu în ultimul rând, a performanţelor de zbor atinse de acestea.

Cui se adresează evenimentul?

Acest eveniment este dedicat celor interesați de rachetomodelism, dar și celor dornici să învețe mai multe și să-și dezvolte aptitudinile practice. Fiind un concurs pe echipe, tinerii sunt încurajați să aibă o bună comunicare în grup, promovându-se spiritul de echipă.

Lansarea rachetelor o sa fie deschisă pentru publicul larg (mici si mari), care o sa aibă posibilitatea pentru prima dată sa vizioneze in Cluj-Napoca un astfel de spectacol.

Urmărește RoWo pe

Când are loc evenimentul?

RoWo se va desfășura în perioada 09-12 Noiembrie 2017.

Participanții vor avea la dispoziție 3 zile întregi pentru a parcurge calculele necesare construcției și a pregăti rachetomodelul pentru lansare..

 
Cum se va desfăşura evenimentul?

Cei care doresc să participe la acest atelier se pot înscrie ca şi echipe formate din trei până la cinci membri, iar evenimentul se va desfăşura pe durata a trei zile.

 • În prima zi va avea loc deschiderea oficială a evenimentului și discursurile partenerilor, sponsorilor si a invitaţilor speciali, cu renume în domeniul aeronauticii. După pregătirea teoretică a concurenţilor, aceştia se vor dedica în totalitate calculului și proiectării rachetomodelelor.

 • În a doua zi se va face construcția rachetelor cu materialele puse la dispoziţie de către organizatori şi sub supravegherea acestora, participanţii putând jongla cu dimensiunile şi formele componentelor externe ale rachetelor (fuselaj, con şi stabilizatoare), dar şi cu diferitele posibilităţi de poziţionare a motorului, respectând restricţiile tehnice.

 • Ultima zi, cea de lansare, va începe cu verificarea stabilităţii rachetelor construite (probă eliminatorie), timp în care spectatorii vor putea urmări demonstraţii aeronautice, urmate de lansarea propriu-zisă a rachetelor. Apoi, va avea loc jurizarea concurenţilor şi premierea celor mai bune trei echipe, ziua finalizându-se cu o petrecere de încheiere a evenimentului, unde sunt invitaţi toţi participanţii şi colaboratorii.

 • Evenimente următoare

  30 Mar - 12 Apr
  2017
  Mai
  2017
  Iulie
  2017

  Proiecte actuale

  RoWo este o competiţie de rachetomodelism, unde participanţii au posibilitatea de a-şi proiecta, construi şi lansa propriile modele de rachete.
  află mai multe...

  Partenerii noștri


  Motto-ul nostru

  Odată ce ai încercat zborul, vei păși întotdeauna pe pământ cu ochii ridicați spre cer, acolo unde ai fost si vei dori mereu să te întorci.”

  Leonardo da Vinci