Activităţi Locale

Euroavia este constituită din societăţi afiliate, care reprezintă de fapt asociaţii locale, având o largă autonomie asupra activităţilor proprii. Acestea sunt conduse de către un Consiliu Director compus din patru până la opt membri. Consiliul Director, referit adesea sub denumirea englezească de Local Board, reprezintă Asociaţia EUROAVIA la nivel local.

Printre activităţile locale uzuale se numără:

Vizite

la companii, centre de cercetări aerospaţiale, baze aeriene militare, etc. De regulă acestea se desfăşoară timp de o zi, oferind studenţilor posibilitatea de a stabili legături cu aceste companii, de a discuta cu experţi din acest domeniu şi de a-şi consolida bazele teoretice dobândite în cadrul studiului universitar.

Workshop-uri

- organizate în mod individual de către asociaţiile afiliate sunt axate pe aplicaţii practice, dar şi pe tematici cum ar fi managementul calităţii totale, adeseori în cooperare cu companii aparţinând domeniului aerospaţial.

Cursuri

- ţinute în mod normal de către profesori sau specialişti în acest domeniu, abordând subiecte de la istoria zborului până la dezvoltări recente în domeniu de inginerie aerospaţială;

Petreceri și evenimente sociale

oferind astfel o bună modalitate de a cunoaşte lume nouă şi de a-ţi împărtăşi experienţele cu alte persoane care nutresc o pasiune pentru acest domeniu.

 

Activităţi Internaţionale

La nivel internaţional EUROAVIA organizează evenimente precum:

Adunări anuale - acestea sunt congresele care reprezintă de fapt corpul legislativ(decizional) al EUROAVIA şi se împart în EMEAC (Electoral Meeting of the EUROAVIA Congress) şi AMEAC (Annual Meeting of the EUROAVIA Congress)

Fly-In - este un eveniment organizat de către una dintre asociaţiile afiliate pe durată de o săptămână, având între 10 şi 30 de participanţi, toţi membri ai asociaţiilor afiliate EUROAVIA. Acesta este considerat a fi un eveniment de natură socială, cuprinzând activităţi distractive şi relaxante, dar poate să includă şi vizite sau prezentări tehnice.

Evenimente de Schimb Cultural - sunt realizate între două asociaţii afiliate, cele două asociaţii fiind responsabile pentru organizarea unui eveniment ce are ca şi scop schimbul de experienţă culturală pentru un număr mai redus de participanți.

Simpozioane - evenimente similare cu Fly-In-ul din punct de vedere a duratei şi al numărului de participanţi, însă de natură tehnică şi cu scop educaţional.

Design Contest/Desing workshop - Concursul de Design este destinat tuturor studenţilor europeni (nu doar membrilor EUROAVIA), fiind axat pe o temă dată. Câştigătorii acestui concurs participă apoi la Design Workshop timp de trei săptămâni, unde lucrează ca niște adevărate echipe europene în cadrul unor proiecte care constituie de obicei studiile preliminare ale unor noi proiecte aeronautice și aerospațiale.

FoWo - este un eveniment de tip training (Formation Workshop), având ca scop îmbunătăţirea funcţionării asociaţiei la nivel de conducere. Fie că este vorba de organizarea evenimentelor internaţionale sau de motivarea membrilor, acest training intern este dovada faptului că EUROAVIA este o asociaţie bine consolidată, având o tradiţie de 50 de ani, în care au fost cumulate o sumedenie de cunoştinţe legate de managementul organizaţiei.

 

Evenimente următoare

30 Mar - 12 Apr
2017
Mai
2017
Iulie
2017

Proiecte actuale

RoWo este o competiţie de rachetomodelism, unde participanţii au posibilitatea de a-şi proiecta, construi şi lansa propriile modele de rachete.
află mai multe...

Partenerii noștri


Motto-ul nostru

Odată ce ai încercat zborul, vei păși întotdeauna pe pământ cu ochii ridicați spre cer, acolo unde ai fost si vei dori mereu să te întorci.”

Leonardo da Vinci